control panel

Om brugen af Slægtsdatabaserne

Klik på menupunktet “Slægtsdata”– så ser du til venstre (mellem træerne!) opfordringen “Log ind” som du klikker på. Nu bliver du bedt om at oplyse brugernavn og adgangskode. Det var egentlig ikke meningen, men det er PhpGedView “født med”, det er sædvane – og det har, om ikke andet, den effekt at det forebygger kødannelse, når kun de der har en virkelig interesse i sagen, besøger hjemmesiden.
Hvis du ikke allerede har en adgangskode, udfylder du en “ansøgning" forneden på siden og sender den, derefter bliver du bedt om at bekræfte ansøgningen; så går der et par dage - i bedste fald kun et par timer -, så har du en adgangskode.

Du havner på “Min side” … og det er altså din der menes! Du kan nu ved hjælp af knappen længst til venstre vælge blandt de 12 slægter (plus nogle fritsvævende familier og personer!). Det gør du hvis du vèd hvilkne slægt du hører til, eller hvis du har særlig interesse for en specifik slægt.
Du ser med det samme en række spændende statististikker og kan ved hjælp at søgning på personnavne, årstal eller DSF-referencer finde den ane du er på jagt efter. DSF betyder “Danske Slægter Fabricius” – altså de slægtsbøger som har dannet udgangspunkt for dette projekt, og nummeret henviser til placeringen heri. Men vær opmærksom på at nummereringen starter forfra i hver slægtsbog; hver bog er dog eksklusivt knyttet til den slægtsdatabase du netop står i. For Faaborg-Slægtens vedkommende er referencen kun “DSF + nummer" men alle de øvrige slægter er markeret med “DSF + romertal + nnummer". Dennee måde at henvise på har sparet en kolossal masse arbejde med kildeangivelser, men betyder selvfølgelig at den der vil efterprøve oplysningerne, må på biblioteket og låne slægtsbøgerne hvor kildeangivelserne er meget omfattende. Det der har den største umiddelbare appel er de grafiske muligheder, altså tasterne til opstilling af anetavler, stamtræ og efterkommer-lister.

God fornøjelse!